Márkafüggetlenek vagyunk, ezért egyszerűbb és komolyabb rendszereket is ki tudunk építeni.
Ha egy okosotthon márkához ragaszkodik, nagy valószínűséggel ki tudjuk Önnek építeni.
Ma már rengeteg okosotthon márkát, eszközt megtalálunk az interneten. Ez nagyon jó számunkra, mert általában a különböző márkák, különböző módokon működnek, különböző megoldásokat nyújtanak, és van bőven miből válogatni.

Ha Ön rendelkezik már meglévő Okosotthonnal, vagy csak okos világítással, fűtéssel, stb, akkor vagy maradhat egy márkánál, vagy 2, akár 3 különböző is kompatibilis lehet egymással.

Minden megoldható, a kérdés csak a költség. Minél olcsóbb, annál bonyolultabb és csúnyább lehet, ezért az arany középutat kell megtalálni, amiben boldogan segítünk.

Ügyeljünk olyan Okosotthon megoldásokra, amik egyetlen vagy maximum 2 márkából kiépíthetőek, ugyanis az eszközök kezelése is egyre bonyolultabb, ha minél több gyártót vonunk be.
Például, képzelje el, hogy van Phillips okos világítása, Shelly okos konnektora és Sonoff garázsnyitó rendszere. Ha világítását szeretné kapcsolni telefonjáról, a Phillips okos app kell hozzá; ha Shelly konnektorait szeretné ki- bekapcsolni/felügyelni, a Shelly okos app-ban teheti meg; ha pedig garázskapuját szeretné nyitni, eWeLink applikációjában teheti meg.
Ha túl sok az applikáció, használhatjuk pl. Fibarot vagy Openhabot, hogy az Okosotthon eszközöket egységesítse és egy helyről elérhetőek legyenek.
Többféle gyártók összekapcsolása, több hibalehetőséget jelent és több karbantartást is igényel.

Kérje ki véleményünket, szívesen segítünk!

A mi kedvenc gyártóink, akiket bátran tovább ajánlunk:

Márkafüggetlenek shelly cloud shelly.cloud

Shelly Cloud

A Shelly márka nagy költséghatékonyságát adja azzal, hogy nem követel meg újonnan kiépítendő rádiótechnológiát, médiumot (zWave, zigbee, kábel), hanem a már minden háztartásban megtalálható WiFi-t használja fel.
Kisebb hátránya lehet, hogy panel lakásokban zavarhatja a szomszéd WiFi-je a Shelly Okosotthon eszközeit (interferencia).

Márkafüggetlenek vagyunk! fibaro

Fibaro

A Fibaro Okosotthon márka rengeteg megoldás kiépítésének megvalósításában segít.
Nagy előnye, hogy sok eszköze van, így nem kell pl. a ház fűtését más márkával, külön applikációval megoldani.
Másik hatalmas előnye, hogy zWave rádiótechnológiát használ, ami és amit nem zavar egyetlen meglévő WiFi sem, legyen az a szomszédé vagy sajátjáé.