biztonságos okosotthon

Hogy mennyire biztonságos egy Okosotthon, Biztonsági vagy Kamera rendszer, azt az otthoni meglévő internet hálózatának a biztonsága szabja meg.
Sokan nem gondolunk rá, de laptopunkról, telefonunkról banki ügyeket is szoktunk rendezni, anélkül hogy felmerülne bennünk a hálózat biztonságának a kérdése.
Ha banki tranzakciókat hajtunk végre az itnerneten, akkor a nappali világításának a fel-le kapcsolását miért ne tehetnénk meg az interneten át?

Ha a megfelelő szakembert bízza meg Otthona okosítására, bekamerázására, akkor nem kell aggódnia semmilyen biztonsági kérdés miatt.

Vezetékes rendszert nehezebb feltörni, de nem lehetetlen.
Vezeték nélküli technológiáknak köszönhetően, nem kell vésni, fúrni vagy bármit faragni, nem jár porral és kosszal a kiépítés, és sokan azt gondolják, hogy vezeték nélkülisége miatt könnyen “feltörhető, hackelhető”.
Egy WiFi-t, fel lehet “törni”, de koránt sem egyszerű, főleg ha az adott WiFi megfelelően van beállítva, konfigurálva.
Először is, komoly szaktudás és tapasztalat kell egy WiFi feltörésére, amit a világon nagyon kevés ember ismer.

Legyen szó vezetékes vagy vezeték nélküli rendszerről, biztonságát az otthoni routeren lehet beállítani. Ebben is boldogan segítünk, bízza ránk!

A lényeg itt az idő, nem pedig a feltörés lehetőségének a kérdése.

Vannak különböző programok, melyek azt ígérik, hogy bármilyen WiFi hálózatot fel képesek törni, de ez valójában egy otthoni számítógépen, vagy laptopon akár 3 évtizedbe is eltarthat, függően a WiFi jelszavának erősségétől. Szuperszámítógép nincsen senkinek a birtokában, csak komoly kutatóhelyeken található meg, pl. Cern, NASA, IBM…
Egy erős jelszót a hosszúsága és a változatos karakterek kombinációja adja. 3 évtized alatt pedig lehet akárhányszor jelszót módosítani.
A különböző WiFi-k, különböző titkosítási algoritmust ismernek, ezért ez sem mindegy milyet használunk.