világítás

világítás

Otthona világításának vezérlése okostelefonról.
Meglévő lámpakapcsolójával kompatibilis, ha nem szeretne semmit változtatni lakásán, vagy új kapcsoló felszerelésével (pl. érintős).
Pl.: beállítható, hogy minden este 10 órakor lekapcsolódjanak a lámpák, így biztos lehet abban, hogy sohasem felejti felkapcsolva.
Ha munkahelyén jut eszébe, hogy minden lámpát lekapcsolt-e, ellenőrizheti okostelefonjáról és le- vagy felkapcsolhatja azokat.

bejárat

ajtók, zárak

Bejárati ajtajának zárját is okosíthatja, így telefonjával beengedhet embereket a házba, tartózkodjon Ön akár otthon, akár távol.
Ha gyermeke(i) egyedül tartózkodnak otthon és idegen csenget a bejárati ajtón, ellenőrizheti ki az.
Amint valaki csenget, telefonja értesíti Önt, így nem kell arra várni, hogy valaki szóljon Önnek egy idegen megjelenéséről.
Ha pedig nyaralásra vagy csak munkahelyére utazik és nem emlékezik bezárta-e lakását, ellenőrizheti egyszerűen okoskészülékéről.

garázskapu

garázs

Garázskapu okosítása, automatizálása.
Pl.: ha garázskapuját nyitja, felkapcsolódhat a ház előtti világítás vagy a ház belső világítása.

ablakok, redőnyök

ablakok, redőnyök

Ahogy ablakának nyitását, csukását, úgy redőnyeit is fel-le irányíthatja telefonjáról vagy automatizálhatja.
Pl.: ha esik az eső, becsukódik az ablak; napfényre leereszkedik a redőny; reggelente felhúzódik a redőny; stb…

multimédia

multimédia

Hűtő, tűzhely, porszívó, TV, házimozi, hangszórók, mosógép, szárítógép, és egyéb háztartási elektromos gépek “okosítása”, azaz vezérlése okoskészülékről (telefon, tablet), vagy időre/napszakra programozott működtetése.
Pl.: gombnyomásra felporszívóz, illetve fel is tud mosni a ház robotja, vagy beprogramozható, hogy mindennap/adott napokon automatikusan takarítson.

kamera

riasztórendszer

Folyamatos élő videófelvétel házának bejáratáról vagy bármely belső szobájáról.
Pl.: ha nyaraláson van, vagy több napra távol, beállítható, hogy úgy tűnjön, mintha lenne otthon valaki: világítás fel-le kapcsol, TV csatornái váltakoznak, és mindez magától! 101 Okosotthona így sosem fog “üresnek” tűnni.
Azt is ellenőrizheti, minden be van-e csukva, zárva és ha rendelkezik okoszárral, kinyithatja vagy bezárhatja bármelyik ajtaját, legyen bárhol a világon!
Kételkedik az okoszár biztonságában? Olvassa el a “Mennyire biztonságos egy Okosotthon?” című rovatunkat, vagy kattintson a prios kamerára!

hűtés-fűtés

hűtés-fűtés

Radiátorai és klímájának irányítása telefonról, vagy automatizálása.
Túl meleg van? Vagy épp túl hűvös a lakás?
Munkából hazafelé tart és szeretné, ha mire hazaérne kellemes meleg (télen) vagy hűvös (nyáron) lakás fogadná?
Engedje meg, hogy lakása hőmérsékletéről az intelligens 101 Okosotthon vegye át a gondoskodást, vagy manuálisan állíthatja telefonjáról.
Ugyanis, ha nincs otthon senki, felesleges fűteni egy üres lakást, ha pedig Ön vagy Családtagjai hazafelé tartanak, melegen fogja várni otthonuk.

bajmegelőzés

bajmegelőzés

A 101 Okosotthon egyik legfőbb jellemzője, hogy képes felismerni és megelőzni a problémákat!
Pl.: képzelje el, hogy Ön távol van otthonától és üzemben lévő mosógépe elkezd szivárogni. Legrosszabb esetben mire Ön hazaér, nemcsak fürdőszobája fog a vízben úszni, de a szomszédhoz is lefolyhat a víz.
Egy jól megtervezett Okosotthon észleli a víz szivárgását és azonnal áramtalanítja mosógépét, végül jelzést is küld telefonjára a történtekről.

kert öntözőrendszer

kert, öntözőrendszer

Meglévő öntözőrendszert is tudunk okosítani, ki és bekapcsolható bármely okoskészülékről vagy időre programozható.
Okosságát az adja még egy okos öntözőrendszernek, hogy felismeri az időjárás körülményeit, így ha be van ütemezve mindennap délután 4 órai locsolásra és éppen esik az eső, akkor nem fog bekapcsolni a locsolórendszer.

jelenetek

jelenetek

Jelenetek létrehozása.
Pl.: – gombnyomásra mozitermet varázsolhat nappalijából. Bekapcsoláskor, lámpák lekapcsolnak, függönyök behúzódnak, TV és házimozi rendszer bekapcsol.
– Otthon fogadás: otthona tudhatja, mikor érkezik, bárhonnan is tér haza: mire hazaér, háza melegen/hűvösen (télen/nyáron) fogadja, illetve bizonyos lámpák automatikus felkapcsolása, esetleg garázskapu és bejárati ajtó nyitása.
– Reggelente: ébresztőjére elindulhat a kávéfőző.
– Takarítás: gombnyomásra felporszívóz és felmos a ház takarító robotja.
…és még rengeteg lehetőség, amit csak el tud képzelni!